Muggenhool 11, 5571 LT  Bergeijk  | 

Dierentandheelkunde Bergeijk

Volledig gebitsonderhoud bij huisdieren

Vaccineren op maat

Zo min mogelijk vaccineren en toch weten dat je dier goed beschermd is? Dat kan met een eenvoudige bloedtest. Voor Hondenziekte, Parvo en Hepatitis kunnen we de hoeveelheid antistoffen meten. Voor Leptospirose en Kennelhoest niet.

Met regelmaat organiseer ik een titersessie. Omdat de test voor meerdere honden tegelijk ingezet kan worden, zijn de kosten per hond lager ( € 65,-). U kunt wachten op de uitslag, de test duurt 30 minuten. Ook is het mogelijk deze test bij u thuis te laten doen. Dit is verstandig bij een nest pups, deze hoeven dan niet onbeschermd van huis. Voor vragen kunt u bellen op: (+31)497-337080.

Niet vaccineren is geen oplossing, meten is weten! Laat daarom alleen vaccineren als het nodig is. Het vaccineren kan zo worden aangepast aan de gezondheid, leeftijd en leefomstandigheden van uw dier.

Wanneer uw pup op 6, 9 en 12 weken gevaccineerd is, gaat u ervan uit dat hij beschermd is. Helaas is dit niet altijd het geval. Wij adviseren om op 16 weken een titerbepaling te doen om te checken of vaccinatie voldoende is aangeslagen.

Nieuwe titertest beschikbaar sinds mei 2020: de Rapid Status titertest.

De meeste vaccins tegen Parvo, hondenziekte (Distemper) en besmettelijke leverziekte (Hepatitis) zijn minimaal 3 jaar werkzaam, soms nog langer. Voor de ziekte van Weil (Leptospirose) en kennelhoest (Bordetella) kunnen we niet titeren, het vaccin hiertegen geeft geen langdurige bescherming (Leptospirose
maximaal 13 maanden).

Bij de kat kunnen we titeren voor Niesziekte (Calici en Herpes) en kattenziekte (Panleukopenia).