Muggenhool 11, 5571 LT  Bergeijk  | 

Konijnen en Knaagdieren
Voor vaccinaties (nieuw vaccin Nobivac Myxo-RHD plus ) en gebitsbehandelingen kunt u bij ons terecht


De tandheelkundige zorg voor konijnen en knaagdieren is niet vergelijkbaar met de zorg voor hond en kat. Afwijkingen aan het gebit worden helaas vaak nog veel later opgemerkt. Soms zijn gebitsafwijkingen enkel te diagnostiseren met röntgenfoto's.
Slecht eten en anorexie, slikproblemen en speekselvloed (een natte kin), slechte vacht en maagdarmstoornissen zijn vaak aanwijzingen dat er iets goed mis is in de mondholte. Neem bij 1 van deze symptomen altijd contact op en wacht niet af.
Voor een goed onderzoek in de mondholte is altijd sedatie of narcose vereist in combinatie met optimale verlichting en specifieke hulpmiddelen. Uw konijn of knaagdier hoeft van te voren niet nuchter te zijn, dit in tegenstelling tot een hond of kat.

Nobivac ® Myxo-RHD PLUS kenmerken:

Vaccinatie: 3-in-1 bescherming voor myxomatose RHD1 en RHD2

Bescherming voor myxomatose - RHD1 - RHD2 gedurende 1 jaar

Mag vanaf 5 weken leeftijd, maar dan voor de leeftijd van 6 maanden herhalen (ivm de maternale immuniteit)

Vanaf een leeftijd van 7 weken geeft het vaccin een bescherming gedurende 1 jaar

Bescherming na 3 weken

Onderhuidse injectie met 0,5 ml

Per konijn 1 vaccin

Mag gebruikt worden tijdens de dracht

Voor myxomatose geeft het altijd bescherming - voor RHD1 en RHD2 kan er een extra vaccinatie noodzakelijk zijn. Zie hieronder: Let op: net als bij de vroegere Nobivac Myxo-RHD1 geldt er een regel bij de overgang naar Nobiva Myxo-RHD Plus wat betreft de opbouw van de bescherming tegen de RHD1 en RHD2

1. Als een konijn niet gevaccineerd is of al een vaccinatie tegen de RHD1 en RHD2 heeft gehad het afgelopen jaar dan zal dit nieuwe vaccin goed werken tegen de myxomatose en de RHD1 PLUS RHD2: Nobivac Myxo-RHD PLUS is voldoende!

2. Als een konijn echter alleen myxomatose heeft gehad (ziek of vaccinatie) dan kan er onvoldoende bescherming ontstaan tegen de RHD1 en RHD2:in dit geval geven we eerst Filavac KC+V geven en 2 weken later de Nobivac Myxo-RHD PLUS!
Of we kiezen ervoor om een vaccinatie met het oude Nobivac Myxo-RHD1 icm met Filavac KC+V te geven. Deze keuze zullen we per konijn bekijken.

3. Als een konijn alleen de Nobivac Myxo-RHD1 heeft gehad dan kan er onvoldoende bescherming kunnen ontstaan tegen de RHD2:in dit geval geven we eerst Filavac KC+V en 2 weken later de Nobivac Myxo-RHD PLUS!
Of we kiezen ervoor om een vaccinatie met het oude Nobivac Myxo-RHD1 icm met Filavac KC+V te geven. Deze keuze zullen we per konijn bekijken.


Nieuw: